Jouw steun. Jouw wegwijzer.

Vrijwilliger worden

Vrijwilliger worden bij Yarden doe je ook een beetje voor jezelf. Het geeft een goed gevoel als je anderen kunt helpen in een moeilijke periode. Als je mensen door activiteiten bij elkaar kunt brengen en weer een lichtpuntje kunt bieden, dan is dat fijn. En het kan jou ook helpen een verlies dat je zelf hebt meegemaakt een beter plekje te geven. Yarden traint en coacht iedere vrijwilliger om mensen goed te kunnen steunen. In deze training zitten handvatten voor iedereen om een verlies een betere plek te geven. En door anderen te steunen, steun je ook jezelf.

Moet je als vrijwilliger van Yarden dan altijd een eigen verlies hebben meegemaakt om anderen te kunnen steunen? Nee, zeker niet. Een goed empatisch vermogen en anderen echt willen helpen, zijn veel belangrijkere criteria.

Aanmelden als vrijwilliger

Iedereen kan zich aanmelden als vrijwilliger voor de Praten over Verlies-chat.

Wij vinden het belangrijk dat onze vrijwilligers de juiste motivatie en communicatievaardigheden hebben. Aan de hand van jouw motivatie en een telefonische intake, onderzoeken we of we beiden enthousiast zijn over een samenwerking. Dan start een trainingstraject dat bestaat uit een deel zelfstudie en (online) klassikale trainingen. Samen met een buddy voer je de eerste gesprekken, waarna je als zelfstandig vrijwilliger aan de slag kunt. Tussentijds houden we jouw kennis up-to-date en zijn er intervisie bijeenkomsten om van elkaar te leren. Hoeveel tijd jij hiervoor beschikbaar bent, dat bepaal je zelf.

Ik word vrijwilliger

"*" geeft vereiste velden aan

Type vrijwilliger*

Jouw gegevens

Aanhef*
AVG*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.