Vrijwilligerscoördinator M/V [16 uur]

Functie

Het boegbeeld van onze vrijwilligersorganisatie die samen met onze vrijwilligers onze hulpdiensten (o.a. chat en telefonie) uitbreidt en verbetert.

Waar staat Vereniging Yarden voor?

Niemand hoeft verlies en de dood alleen te dragen. Afscheid nemen, zoals het verlies van een dierbare, is onderdeel van het leven, maar we hebben het er liever niet over. Terwijl praten over de pijn van afscheid het verlies vaak draaglijker maakt. Vereniging Yarden is dé wegwijzer voor alles rondom verlies en de dood: het online informatiepunt voor steun, inspiratie, vragen en hulp. Onze betrokken vrijwilligers luisteren naar je verhaal. En als jij dat wenst, geven we je praktische informatie of brengen je in contact met lotgenoten. In een persoonlijk gesprek, op de manier waarbij jij je het meest comfortabel voelt: in levenden lijve, aan de telefoon of via de chat. Vereniging Yarden helpt afscheid een plek te geven in je leven.

Jouw functie op hoofdlijnen

Je neemt het voortouw om de kwaliteit van onze hulpdiensten te verbeteren en je draagt zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige uitvoering van onze hulpdiensten.
Je taken bestaan onder andere uit:
• Zorgdragen voor een actieve werving, selectie, begeleiding en deskundigheidsbevordering van vrijwilligers via een-op-een contact, werkgroepen en plenaire bijeenkomsten en leiding geven aan de vrijwilligers in de richting van de gewenste resultaten.
• Actief werven (in samenwerking met marketing & communicatiemedewerker) van vrijwilligers middels op te stellen wervingsplannen en campagnes.
• In kaart brengen van wensen en behoeften van vrijwilligers, hen motiveren en een goede onderlinge samenwerking borgen.
• Evalueren en beschrijven proces, gevolgde methode, kwantitatieve en kwalitatieve resultaten teneinde de hoogwaardige nazorgdiensten te kunnen leveren.
• Opbouwen en onderhouden van een netwerk met relevante organisaties en verwijzers en deelnemen aan relevante netwerken.
• Input leveren aan de directeur voor het opstellen en onderhouden van het vrijwilligersbeleid en de behoefte van de vrijwilligers afstemmen op de uitvoeringsorganisatie.

Jouw profiel

Je bent het enthousiaste aanspreekpunt voor onze vrijwilligers. Met je uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden weet je op natuurlijke wijze een verbinding met onze vrijwilligers te creëren. Vanuit je deskundigheid weet je op ondernemende wijze onze hulpdiensten kwalitatief te verbeteren. Je kunt goed binnen een klein en hecht team functioneren. Je bent praktisch ingesteld, stressbestendig en beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel en uitstekende sociale vaardigheden.

Je hebt een HBO of WO-opleiding op het gebied van zorg, welzijn of maatschappelijk werk. Je hebt ervaring met het begeleiden van vrijwilligers. Je bent aantoonbaar deskundig op het gebied van verlies, rouw en sterven. Ervaring met vrijwilligers in een multiculturele context is een pré.

Ons aanbod

Een uitdagende en zelfstandige baan bij een klein en enthousiast team (4 personen) met passende arbeidsvoorwaarden. Onze standplaats is op dit moment Utrecht. Gedeeltelijk thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.

Enthousiast?

Stuur dan vóór 10 februari je CV en motivatiebrief naar ellen.vanson@vereniging-yarden.nl t.a.v. Ellen van Son (directeur).

Wil je nog meer van ons weten? Kijk dan verder op onze website: https://vereniging-yarden.nl/ of neem contact op met Ellen van Son telefonisch bereikbaar via M 06 55 72 48 32.

Alle vacatures