Penningmeester

Vereniging Yarden zoekt een nieuw bestuurslid met aandachtsgebied ‘financiën’. De vereniging kent ca. 900.000 leden en een vrijwillig Hoofdbestuur dat ondersteuning krijgt van een kleine uitvoeringsorganisatie. Vanwege een aflopende bestuurstermijn zoekt het Hoofdbestuur een penningmeester. De vijf bestuursleden zijn gezamenlijk verantwoordelijk en onderscheiden drie formele functies van voorzitter, secretaris en penningmeester.

Over de vereniging

De organisatie is in opbouw na de verzelfstandiging van de Vereniging na de verkoop van Yarden aan DELA. Vereniging Yarden wil dé wegwijzer zijn voor alles rondom de dood: het online startpunt voor informatie, inspiratie, vragen en hulp voor alle zaken die met de dood te maken hebben. Onze betrokken vrijwilligers bieden een luisterend oor op een wijze die bij iemand past. Of dit nu persoonlijk, per telefoon of chat is. Of we iemand kunnen helpen door hem samen te brengen met lotgenoten of praktische informatie kunnen aanreiken. Vereniging Yarden maakt de dood bespreekbaar en helpt iedereen op een passende wijze als het gewoon heel moeilijk is om de juiste weg te vinden. We doen dit voor elkaar en met elkaar.

Het businessmodel van de Vereniging heeft twee pijlers; het digitale platform en de hulpverlening door vrijwilligers. We hebben een grote ambitie neergezet en zijn bezig om onze dienstverlening, organisatie en naam hierop in te richten en aan te passen. De financiën van de Vereniging zijn op orde en voor de komende jaren is er financiering voor de verenigings- en organisatiekosten.

Penningmeester

De gezochte penningmeester heeft een bedrijfseconomische of bedrijfskundige (financiële) achtergrond en is bij voorkeur vanuit het eigen werkveld bekend met processen rond begroting, jaarrekening, belastingzaken, salarisadministratie, bankzaken en dergelijke.

Je bent bijvoorbeeld werkzaam als financieel manager/directeur in een middel groot bedrijf, of je hebt eerdere ervaring met een penningmeesters functie bij een vereniging. Je hebt zelf de praktische ervaring en kan vandaar uit toezicht houden, adviseren, richting geven en bijsturen.

Je bent in staat om contracten rond partnerships/fondswerving te beoordelen. Je weet uitleg te geven en verantwoording af te leggen aan de financiële commissie en ledenraad. We vragen je nadrukkelijk niet om zelf de administratie etc. te doen, maar een tijdsinvestering van 2-3 uur per week is wel gewenst. De zittingstermijn bedraagt maximaal tweemaal vier jaar. Het is een vrijwilligersfunctie met een beperkte vaste vergoeding en een nette onkostenvergoeding.

Vragen of reageren

Voor vragen stuur een email met je telefoonnummer naar ksc@vereniging-yarden.nl en onze voorzitter Jan Neijzen belt je met meer informatie. Enthousiast? Stuur dan direct je CV met motivatie naar ksc@vereniging-yarden.nl t.a.v. Mary Nap. De sluitingstermijn is op 31 januari 2022.

Alle vacatures