Erhan Yildiz is de penningmeester van het Hoofdbestuur. Met zijn economische en Turkse achtergrond brengt hij kennis en cultuur naar het bestuur. De dood van zijn vader was de directe aanleiding voor zijn interesse in Vereniging Yarden. Maar de manier waarop de vereniging omgaat met vragen over de dood, is wat ervoor zorgt dat Erhan zich wil blijven inzetten in het bestuur.

Begraven worden in je geboortedorp of niet?

Door het overlijden van zijn vader werd Erhan ineens geconfronteerd met vragen over de dood. Zijn vader wilde graag in zijn geboortedorp in Turkije begraven worden, maar wilde Erhan dat ook wel?

“Ik besefte me dat ik mijn vader niet zomaar kon bezoeken, want die ligt begraven in Turkije. Ik kan zijn graf hooguit eenmaal per jaar bezoeken. Als ik ook begraven zou willen worden in Turkije, zou dit ook consequenties hebben voor mijn kinderen.”

Waar hij begraven wil worden en of hij überhaupt wel begraven wil worden, waren vragen waar hij het antwoord op probeerde te vinden na het overlijden van zijn vader. Op dat moment kwam Vereniging Yarden op zijn pad.

“Dat kwam dus op het juiste moment. Ik vind het mooi hoe zij omgaan met dit soort vraagstukken. Het helpt mij en ik weet dat ik niet de enige ben die met deze vragen zit.”

De zakelijke kant van Vereniging Yarden

Erhan werkt in de financiële wereld en heeft veel kennis van financieel economische zaken. Dat is kennis waar het bestuur dankbaar gebruik van maakt.

“Ik heb veel meer affiniteit met de zakelijke kant van Vereniging Yarden, terwijl de ‘zachte’ kant de reden was om in dit bestuur te gaan.”

Het financiële reilen en zeilen van de vereniging en de toekomst ervan is wat ervoor zorgt dat hij het leuk vindt om deze bestuursfunctie naast zijn werk te doen. Maar het voelt goed voor Erhan dat dit bijdraagt aan het bespreekbaar maken van de dood en mensen helpt met het vinden van antwoorden op levensvragen.